Opis

Kana (Lawsonia inermis), pogodna za bojanje kose i body art, je biljka koja raste u području Afrike i Azije. U Egiptu se koristila još prije 5000 godina, za njegu i bojanje kose. Jača korijen kose i daruje kosi visoki sjaj.

Kana daje crvenkaste nijanse boje, potpuno prekriva sijede te kosi daje volumen i sjaj. Moć kane je u tome što pomaže slaboj kosi i tjemenu vraća alkalni balans. Ne škodi kosi, već ju optimalno njeguje i štiti njezinu strukturu. Odličan je regenerator, jer stvara zaštitni sloj na kosi. Time sprječava daljnja oštećenja, a ujedno vlaži, učvršćuje i jača kosu. Ima jako antigljivično djelovanje, uklanja i sprečava perut pa se koristi kod različitih gljivičnih oboljenja. Sama po sebi kana daje kosi crvenu boju, a pomiješana s indigo prahom tamno-smeđu i crnu boju.

Upute za upotrebu: Prah pomiješajte s vodom dok ne dobijete smjesu gustoće jogurta. Pustite da odstoji preko noći na sobnoj temperaturi, a na 35oC kana će biti spremna za 2 sata. Nanosite ju u razdjeljcima. Počnite odostraga i utrljajte sve do vlasišta te ju  nanosite u debelom sloju. Zatim kosu skupite i umotajte u plastičnu foliju, a kožu operite vodom. Na taj način kana će ostati topla i vlažna, a kosa će upiti više boje. Na kosi je treba ostaviti da djeluje dva do četiri sata. Za kratku kosu dovoljno je 100g kane, a za dužu kosu 200g ili više ovisno o željenom učinku. Obavezno koristite rukavice jer će vam smjesa obojati kožu. Također, sadrži i antifungicidalna svojstva koja pomažu u borbi protiv peruti.