1. Korištenje i izmjene

Ovi opći uvjeti odnose se na korištenje Bioera Webshop Internet prodavaonice isključivo na području Republike Hrvatske, odnosno web domene Bioera.hr.
Usluge Bioera Webshop Internet prodavaonice dostupne su na internetskim stranicama http://www.Bioera.hr, dalje u tekstu Bioera Webshop.

Web stranice kao i ostale usluge Bioera Webshopa (kupnja putem Bioera Webshopa uz dostavu putem DPD kurirske službe) mogu se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim Općim uvjetima i pravilima.

Korištenjem Bioera Webshopa obvezujete se poštivati niže navedene Opće uvjete i pravila. Ako se ne slažete s Općim uvjetima i pravilima korištenja Bioera Webshopa, molimo Vas nemojte koristiti web stranice Bioera Webshop.

Opći uvjeti i pravila Bioera Webshopa podložni su promjenama u bilo kojem trenutku, zbog toga bi stranice s Općim uvjetima i pravilima korištenja Bioera Webshopa trebali posjetiti kod svake posjete web stranicama Bioera Webshop. Ako web stranice Bioera Webshop nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Opći uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Općim uvjetima i pravilima korištenja Bioera Webshopa. Bio Era d.o.o. neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

2. Uvjeti kupnje

Ovim se Općim uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacije proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama. Postupak, te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Bioera Webshopa definirani su kroz sljedeće etape:

  1. Registracija
  2. Naručivanje putem obrasca
  3. Plaćanje
  4. Otprema (dostava)
  5. Preuzimanje
  6. Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija robe

Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto Bioera Webshop. Bio Era d.o.o. putem Bioera Webshopa omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u ponudi na web stranici.

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje proizvode tvrtke Bio Era d.o.o., Sveti Duh 89, Zagreb, posredstvom Bioera Webshop Internet prodavaonice. Kupcem se smatra svaka fizička ili pravna osoba koja se registrira na stranice Bioera Webshopa te elektroničkim putem naruči barem jedan proizvod.

Sve cijene izražene su u hrvatskoj nacionalnoj valuti, Euro (€), i uključuju PDV. Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na datum isporuke.
Bio Era d.o.o. zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

2.1. Registracija

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Naručitelj tj. kupac odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupnje artikala.

2.2. Naručivanje robe

Proizvodi se naručuju elektroničkim putem. Ispunjavanjem obrasca odabrani proizvod se dodaje u potrošačku košaricu. Proizvodi se smatraju naručenim u trenutku kada kupac prođe ispuni cijeli obrazac i klikne “Naruči”.

Na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Bioera Webshopa. Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo Vas da provjerite da li ste ispravno ispunili obrazac na stranici Bioera Webshop te ponovite proces naručivanja.

Bio Era d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama Bioera Webshop prodavaonice iz koje se dostavlja na kućnu adresu. Ukoliko Bio Era d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirati će kupca e-mailom po pitanju zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda.

Slike proizvoda na Bioera Webshop Internet prodavaonici su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda.

Bio Era d.o.o. će nastojati na web stranicama Bioera Webshop objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

2.3. Plaćanje robe

Kupac se obvezuje naručene proizvode platiti Bio Eri d.o.o. jednim od ponuđenih načina plaćanja navedenim na stranicama Bioera Webshopa (pouzećem, karticama ili uplatom na žiro račun otvoren kod Priredne banke Zagreb: IBAN: HR7423400091110160987).

Dostava na kućnu adresu besplatna je za iznose veće od 65,00€, a za iznose do 64,99€ naplaćuje se 4,00€ (PDV uključen).

2.4. Otprema (dostava) robe

Naručena roba biti će složena na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne može oštetiti. Kupac je dužan prije preuzimanja pošiljku provjeriti, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku.

2.5. Preuzimanje narudžbe

Narudžbe dostavljamo na kućnu adresu kupca putem GLS kurirske službe. Rok za uručenje narudžbi iznosi 3-7 radnih dana od dana narudžbe. U rokove za uručenje ne računaju se:

1. dan prijema narudžbe;
2. vrijeme kašnjenja zbog netočne i nepotpune adrese odabranog prodajnog mjesta;
3. vrijeme kašnjenja zbog više sile ili zastoja u prometu nastalog bez krivnje Bioera Webshopa;
4. neradni dani i dani kada se ne obavlja dostava Bioera Webshop narudžbi.

Za narudžbe zaprimljene u petak iza 12 sati rok isporuke počinje teći prvi sljedeći radni dan Bioera Webshopa.

2.6. Odgovornost za materijalne nedostatke/Reklamacija robe

Bio Era d.o.o. odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske, posebice Zakonu o obveznim odnosima.

U slučaju reklamacije robe kupac je dužan uputiti reklamaciju Bio Eri d.o.o. e-mailom, telefonski ili pismeno sukladno zakonskim uvjetima i rokovima. Kupac ima pravo na reklamaciju u roku od 24 mjeseca od obavljene kupnje.

Kupac ima pravo na reklamaciju robe u sljedećim slučajevima:

• isporuka robe koja nije naručena
• isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja

Odgovor na prigovor Bio Era d.o.o. obvezuje se dati u roku određenom Zakonom o zaštiti potrošača.

3. Jednostrani raskid ugovora

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača ovlašteni ste, bez navođenja razloga, jednostrano raskinuti ugovor u roku od 14 dana od datuma isporuke proizvoda, odnosno zadnjeg proizvoda iz narudžbe.

Standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora možete preuzeti ovdje.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovoga Ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

U slučaju jednostranog raskida Ugovora, izvršit ćemo povrat novca koji smo primili od krajnjeg korisnika, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili odluku o jednostranom raskidu ugovora.
Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je krajnji korisnik izvršio uplatu. Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Troškove povrata robe krajnji korisnik obavezan je snositi sam ako koristi svoje pravo na jednostrani raskid ugovora. Krajnji korisnik može se obratiti na email adresu bioera@bioera.hr ili telefon 01 3707 522 radi pribavljanja obavijesti o načinu vraćanja proizvoda.
Krajnji korisnik je sukladno Zakonu o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Potrošač sukladno čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača nema pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako je:
1. ugovor o uslugama trgovac u potpunosti ispunio, a ispunjenje je započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora iz ovoga odsjeka ako usluga bude u potpunosti ispunjena

Cjelovite informacije vezane uz pravo kupaca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na linku Zakon o zaštiti potrošača.

4. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Registracijom i kupnjom kao gost (bez registracije) na Bioera Webshop prodavaonici dajem suglasnost da Bio Era d.o.o., prikuplja i obrađuje moje osobne podatke navedene u registracijskoj formi te podatke o mojim narudžbama.
Spomenutu suglasnost za obradu podataka dajem u svrhe upoznavanja Bio Era d.o.o. s mojim kupovnim navikama, kao i u informativne svrhe te svrhe promidžbe usluga i proizvoda Bio Era d.o.o. za sve vrijeme trajanja moje registracije, kao i za ostale promidžbene potrebe pružatelja usluga.

Upoznat sam s pravom da u svakom trenutku mogu u cijelosti povući ovu izjavu o suglasnosti. Povlačenjem izjave o suglasnosti u cijelosti će prestati obrada mojih podataka kao i moja registracija u Bioera Webshop prodavaonici.
Upoznat sam i s pravom da u svakom trenutku mogu i djelomično povući ovu izjavu o suglasnosti za obradu podataka (odjava s newslettera – u promotivne svrhe).

Kupac može na vlastiti zahtjev zatražiti brisanje svojih osobnih podataka iz baze Bioera Webshop prodavaonice telefonskim putem ili putem e-maila.
Bioera Webshop prodavaonica koristi „cookie“ isključivo kao identifikator sesije, odnosno „cookie“ sadrži tzv. ‘session id’, kako bi se osiguralo da tijekom trajanja sesije webshop prepoznaje i pamti korisnikov preglednik (browser), a samim time i korisnika te na taj način omogući kupnju.

5. Sigurnost i zaštita podataka

Prilikom registracije u Bioera Webshop prodavaonicu biti ćete dužni kreirati lozinku koju morate zadržati samo za sebe i ne dijeliti je s drugim osobama. Odgovorni ste za sve akcije i narudžbe koje su naručene pod Vašim korisničkim računom. Ako znate ili sumnjate da još netko zna Vašu lozinku, ljubazno Vas molimo da nas kontaktirate putem e-maila bioera@bioera.hr, a kako bismo Vam dali upute za izmjenu Vaše lozinke.
Ukoliko postoji bilo kakva sumnja da postoji propust u sigurnosti, Bio Era d.o.o. ima pravo od Vas tražiti da promijenite lozinku ili može blokirati Vaš korisnički račun.

Svi stranice Bioera Webshop prodavaonice na kojima se vrši razmjena povjerljivih podataka (lozinka, plaćanje putem interneta..) zaštićene su uporabom SSL sigurnosnog protokola (128-bitna zaštita podataka). SSL zaštitno kodiranje je standardna tehnologija zaštite podataka koja omogućava sigurnu razmjenu podataka između Vašeg preglednika i stranica Bioera Webshop prodavaonice.

6. Vanjske usluge

Usluge koje Vam pruža Bioera Webshop prodavaonica ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama. Bio Era d.o.o. nije odgovorna za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanja i korištenja web stranica Bioera Webshopa.

7. Intelektualno vlasništvo

Sadržaj Bioera Webshop prodavaonice je zaštićen i Bio Era d.o.o. ostvaruje jedinstveno pravo na njegovo korištenje. Za svako komercijalno korištenje sadržaja na stranicama Bioera Webshop prodavaonice morate prethodno kontaktirati Bio Era d.o.o. putem e-mail adrese bioera@bioera.hr
8. Dostupnost Bioera Webshop prodavaonice

Iako Vam Bio Era nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Bio Era d.o.o. ne može garantirati da će usluge na Bioera Webshop prodavaonici odgovarati Vašim potrebama.
Pristup na internetske stranice Bioera prodavaonice (https://bioera.hr) ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

9. Povezane internet stranice

Web stranica Bioera Webshop prodavaonice uključuje linkove na druge internet stranice, materijali na tim stranicama su izvan kontrole Bio Ere d.o.o., korisnici na njih pristupaju na vlastitu odgovornost i rizik te stoga Bio Era d.o.o. nije odgovorna za sadržaj na tim stranicama.
Dio web stranica Bioera Webshop prodavaonice predviđen je za oglašavanje i oglašivači su odgovorni da ti materijali budu usuglašeni sa zakonskim normama i pravilima. Bio Era d.o.o. nije odgovorna za bilo kakve pogreške i nepravilnosti marketinških materijala.

10. Izričita suglasnost za korištenje osobnih podataka

“Sukladno relevantnim zakonskim propisima ovim putem dajem izričitu suglasnost kojom Bioera Webshop ima pravo prikupljati samo one moje osobne podatke koji su nužni za ispunjenje naših ugovornih i zakonskih obveza; informira me o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito mi omogućuje izbor o upotrebi mojih osobnih podataka, uključujući mogućnost da donesem odluku da li želim ili ne da se moje ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Bioera Webshop obvezan je moje osobne podatke strogo čuvati i učiniti ih dostupnim samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Bioera Webshopa odgovorni su za ispunjavanje obveza u skladu s propisima koji reguliraju zaštitu osobnih podataka”