Donosimo ti tvoj budući omiljeni recept – Čoko lješnjak torta! Savršen zdravi desert za sve ljubitelje čokolade.
Vrijeme pripreme: 50 minuta
Za 6 – 8 porcija
Obrok: desert
Sastojci:
– 1 šalica bademovog brašna
– 1/2 šalice kokosovog brašna
– 1/2 šalice Good Good Čoko lješnjak namaza (+ dodatno za preljev)
– 1/4 šalice neslanog maslaca (otopljenog)
– 2 velika jaja
– 1 žličica praška za pecivo
– 1/2 žličice sode bikarbone
– 1 čajna žličica ekstrakta vanilije ili Slatke kapi Vanilije
– 1 žličica espressa/instant kave u prahu
– 1/4 žličice soli
– 1/4 šalice keto čokoladnih čipsa po izboru
Upute
- Zagrijte pećnicu na 180°C. Zatim tepsiju veličine 20x 20 cm obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.
- U velikoj posudi za miješanje pomiješajte otopljeni maslac, 1/2 šalice namaza od čoko lješnjaka i ekstrakt vanilije dok ne postane glatko.
- Zatim dodajte jedno po jedno jaja i ravnomjerno ih umiješajte u tijesto.
- Dodajte suhe sastojke, bademovo brašno, instant kavu u prahu, kokosovo brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Lagano preklapajte sastojke silikonskom lopaticom dok tijesto ne postane glatko i bez grudica.
- Na kraju umiješajte 2 žlice čokoladnih komadića.
- Prebacite tijesto u pripremljenu tepsiju. Lagano tapkajte posudu za pečenje o radnu površinu kako biste uklonili višak mjehurića zraka unutar tijesta.
- Preostale komadiće čokolade pospite po tijestu i pecite oko 40 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu torte ne izađe čista.
- Kada je gotovo, izvadite tepsiju iz pećnice. Ostavite da se ohladi 10 do 15 minuta, a zatim narežite i poslužite.
Dodatni preljev: napunite vrećicu s patentnim zatvaračem s 1/4 šalice čoko lješnjaka i dobro zatvorite. Odrežite kut vrećice i pokapajte čokoladni lješnjak na tortu.