20 minuta
8 kolačića
Sastojci za koru
- 1 šalica bademovog brašna
- 3 žlice neslanog maslaca, otopljenog
- 2 žlice Slatko kao šećer
- ⅛ žličice cimeta
- ¼ žličice soli
Sastojci za cheesecake
- 300 g krem sira, omekšanog
- ¼ šalice Slatko kao šećer
- 2 žlice eritritola u prahu
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 čajna žličica soka od limuna
- ½ žličice Good Good kapi vanilije
- ¾ šalice masnog vrhnja
Sastojci za voćni preljev
- ½ šalice Good Good džema bez dodanog šećera, bilo kojeg okusa
- Voće za ukras, po želji
Upute
Korak 1: Kalup za kolače obložite s 8 papirnatih uložaka.
Korak 2: U srednjoj posudi umutite sve sastojke za koru dok se dobro ne sjedine.
Korak 3: Ravnomjerno rasporedite smjesu za koru između 8 uložaka za kolače.
Korak 4: Pomoću mjerne čašice čvrsto pritisnite smjesu za koru.
Korak 5: Kore stavite u hladnjak dok pripremate filu za cheesecake.
Korak 6: U velikoj zdjeli istucite krem sir, slatko poput šećera i eritritol u prahu dok ne postane
pahuljasto.
Korak 7: Dodajte kiselo vrhnje, limunov sok i vaniliju, a zatim ponovno miješajte dok se potpuno ne
izmiješa.
Korak 8: Stavite srednju zdjelu u zamrzivač da se ohladi 5 minuta.
Korak 9: Gusto vrhnje stavite u ohlađenu zdjelu i miksajte električnom miješalicom dok ne postignete
srednje vrhove.
Korak 10: Umiješajte šlag, ⅓ po jednu, u smjesu od kremastog sira.
Korak 11: Ravnomjerno rasporedite po ohlađenim korama.
Korak 12: Čvrsto tapkajte kalup za kolače po radnoj površini ili špatulom rasporedite filu.
Korak 13: Pokrijte i ohladite zalogaje cheesecakea u hladnjaku dok se ne stegnu, oko 2 sata.
Korak 14: Prelijte svaki zalogaj kolača od sira s 1 žlicom džema i voća.