20 minuta
6 porcija
Sastojci
- 1 ½ šalica kiselog vrhnja
- ¾ šalice ksilitola
- 1 žlica Good Good kapi od vanilije
- ⅛ žličice soli
- ½ žličice ksantan gume
- 1 ½ šalica masnog vrhnja
- 1 šalica džema od borovnica
Upute
Korak 1: U srednjoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, ksilitol, vaniliju i sol.
Korak 2: Pospite ksantan gumu uz miješanje kako biste spriječili stvaranje grudica.
Korak 3: Nastavite miješati dok se većina ksilitola ne otopi.
Korak 4: Stavite veliku zdjelu u hladnjak da se ohladi najmanje 10 minuta.
Korak 5: U zdjelu ulijte gusto vrhnje i miksajte električnom miješalicom dok se ne stvore srednji
vrhovi.
Korak 6: Gusto vrhnje umiješajte u smjesu kiselog vrhnja.
Korak 7: Džem od borovnica stavite u srednju zdjelu i razbijte ga pjenjačom.
Korak 8: Dodajte polovicu smjese vrhnja u Good Good džem od borovnica i umiješajte da se sjedini.
Korak 9: Dodajte veliku žlicu smjese od borovnica na jednu stranu kalupa za kruh na dnu. Stavite
veliku žlicu smjese od vanilije.
Korak 10: Nastavite izmjenjivati žlice mješavine borovnica i vanilije dok se sve ne potroši.
Korak 11: Pomoću ražnja ili štapića provucite štapić kroz smjesu za sladoled.
Korak 12: Pokrijte plastičnom folijom i zamrznite dok se potpuno ne stegne, oko 6 sati.
Korak 13: Za posluživanje ostavite sladoled da malo omekša na sobnoj temperaturi, a zatim uživajte.