20 minuta

6 porcija

Sastojci

  • 1 ½ šalica kiselog vrhnja
  • ¾ šalice ksilitola
  • 1 žlica Good Good kapi od vanilije
  • ⅛ žličice soli
  • ½ žličice ksantan gume
  • 1 ½ šalica masnog vrhnja
  • 1 šalica džema od borovnica

Upute

Korak 1: U srednjoj posudi pomiješajte kiselo vrhnje, ksilitol, vaniliju i sol.

Korak 2: Pospite ksantan gumu uz miješanje kako biste spriječili stvaranje grudica.

Korak 3: Nastavite miješati dok se većina ksilitola ne otopi.

Korak 4: Stavite veliku zdjelu u hladnjak da se ohladi najmanje 10 minuta.

Korak 5: U zdjelu ulijte gusto vrhnje i miksajte električnom miješalicom dok se ne stvore srednji
vrhovi.

Korak 6: Gusto vrhnje umiješajte u smjesu kiselog vrhnja.

Korak 7: Džem od borovnica stavite u srednju zdjelu i razbijte ga pjenjačom.

Korak 8: Dodajte polovicu smjese vrhnja u Good Good džem od borovnica i umiješajte da se sjedini.

Korak 9: Dodajte veliku žlicu smjese od borovnica na jednu stranu kalupa za kruh na dnu. Stavite
veliku žlicu smjese od vanilije.

Korak 10: Nastavite izmjenjivati ​​žlice mješavine borovnica i vanilije dok se sve ne potroši.

Korak 11: Pomoću ražnja ili štapića provucite štapić kroz smjesu za sladoled.

Korak 12: Pokrijte plastičnom folijom i zamrznite dok se potpuno ne stegne, oko 6 sati.

Korak 13: Za posluživanje ostavite sladoled da malo omekša na sobnoj temperaturi, a zatim uživajte.