Pronađi recept za super ukusne keto keksiće.

Vrijeme pripreme: 27 minuta
Za 12 – 15 kolačića
Obrok: desert

Sastojci:
1 šalica bademovog brašna
1/2 šalice neslanog maslaca (omekšanog)
1/3 + 1/2 šalice Good Good Slatko kao šećer
2 žlice kakao praha
1 veliko jaje
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica ekstrakta vanilije
1/4 žličice soli

keto keksici

Upute
Korak 1: Zagrijte pećnicu na 180°C. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i ostavite sa strane.

Korak 2: U blender dodajte 1/2 šalice Slatko kao šećer i mutite dok ne bude u prahu. Šećer u prahu
prebacite u plitku posudu i ravnomjerno rasporedite, ostavite sa strane.

Korak 3: U zdjeli za miješanje pomiješajte neslan maslac, jaje, slatko kao šećer i ekstrakt vanilije dok
se ne sjedine.

Korak 4: Dodatno dodajte suhe sastojke, bademovo brašno, kakao prah, sodu bikarbonu i sol.
Miješajte dok ne dobijete lijepu konzistenciju tijesta za kekse.

Korak 5: Mjericom za kekse zahvatite oko 2 žlice tijesta za kekse, uvaljajte ga u dlan i premažite
šećerom u prahu. Prebacite ga na pripremljeni lim za pečenje na razmaku od 5 cm jedan od drugog.

Korak 6: Pecite oko 10 – 12 minuta dok se ne počnu stvarati pukotine na vanjskoj strani kolačića, oni
bi još uvijek trebali biti mekani iznutra.

Korak 7: Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite ih da se ohlade 5 minuta na plehu prije nego što ih
prebacite na rešetku i ostavite da se ohlade oko 10 minuta. Kolačići mogu izgledati nedovoljno
pečeni, ali će se stegnuti dok se ohlade.

Korak 8: Nakon što se kolačići potpuno ohlade, pospite ih slatkim poput šećera u prahu i poslužite.
Ako uspijete ostati, pohranite ih u hermetički zatvorenu posudu.