Keto kolač od limuna.

Vrijeme pripreme: 60 minuta

Za 8 porcija

Obrok: desert

Sastojci :

– 5 velikih jaja

– 2 ½ šalice bademovog brašna

– ¾ šalice Good Good Slatko kao šećer

– ½ šalice neslanog maslaca (otopljenog)

– ¼ šalice limunovog soka

– 2 žličice praška za pecivo

– 1 čajna žličica ekstrakta vanilije

– Korica od jednog limuna

 

Sastojci za glazuru od limuna

 

– 1 šalica Good Good Slatko kao šećer

– 2 žlice limunovog soka

Upute

 

– Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje.

– U zdjeli srednje veličine pomiješajte bademovo brašno i prašak za pecivo.

– U većoj posudi razmutiti 5 jaja, dodati Slatko kao šećer i umutiti. Dodajte otopljeni maslac, limunov sok, ekstrakt vanilije i miksati dok ne postane kremasto.

– Sada malo po malo dodajte smjesu od bademovog brašna i miješajte. Na kraju umiješajte limunovu koricu.

– Tijesto za tortu s limunom izlijte u kalup za kruh i pecite 50 minuta dok kora ne dobije zlatno smeđu boju.

– Izvadite kolač s limunom iz pećnice i ostavite da se hladi 30 minuta.

– U međuvremenu pripremite glazuru od limuna. Slatko kao šećer u prahu izmiksajte blenderom. Premjestite ga u srednju zdjelu, umiješajte limunov sok i miješajte dok ne postane kremasto i tečno.

– Nakon što se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa i prelijte pripremljenom glazurom od limuna. Narežite, poslužite i uživajte!

Napomene:

– Provjerite jesu li sastojci na sobnoj temperaturi.

– Otopljeni maslac ne smije biti vruć, jer u receptu zgrušava jaja

– Nemojte previše miješati tijesto jer će to utjecati na teksturu kolača