Keto kolač od limuna.
Vrijeme pripreme: 60 minuta
Za 8 porcija
Obrok: desert
Sastojci :
– 5 velikih jaja
– 2 ½ šalice bademovog brašna
– ¾ šalice Good Good Slatko kao šećer
– ½ šalice neslanog maslaca (otopljenog)
– ¼ šalice limunovog soka
– 2 žličice praška za pecivo
– 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
– Korica od jednog limuna
Sastojci za glazuru od limuna
– 1 šalica Good Good Slatko kao šećer
– 2 žlice limunovog soka
Upute
– Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za kruh obložite papirom za pečenje.
– U zdjeli srednje veličine pomiješajte bademovo brašno i prašak za pecivo.
– U većoj posudi razmutiti 5 jaja, dodati Slatko kao šećer i umutiti. Dodajte otopljeni maslac, limunov sok, ekstrakt vanilije i miksati dok ne postane kremasto.
– Sada malo po malo dodajte smjesu od bademovog brašna i miješajte. Na kraju umiješajte limunovu koricu.
– Tijesto za tortu s limunom izlijte u kalup za kruh i pecite 50 minuta dok kora ne dobije zlatno smeđu boju.
– Izvadite kolač s limunom iz pećnice i ostavite da se hladi 30 minuta.
– U međuvremenu pripremite glazuru od limuna. Slatko kao šećer u prahu izmiksajte blenderom. Premjestite ga u srednju zdjelu, umiješajte limunov sok i miješajte dok ne postane kremasto i tečno.
– Nakon što se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa i prelijte pripremljenom glazurom od limuna. Narežite, poslužite i uživajte!
Napomene:
– Provjerite jesu li sastojci na sobnoj temperaturi.
– Otopljeni maslac ne smije biti vruć, jer u receptu zgrušava jaja
– Nemojte previše miješati tijesto jer će to utjecati na teksturu kolača