Vrijeme pripreme: 25 minuta
Recept za 18 – 20 kolačića
Obrok: deserti
Sastojci
– ¼ šalice maslaca
– 2 jaja
– ¼ šalice Good Good Slatko kao šećer
– 1 ½ šalice blanširanog bademovog brašna
– ½ žličice sode bikarbone
– prstohvat soli
– ½ žličice ekstrakta vanilije
– 1/2 šalice kolačića od tamne čokolade
Upute za pripremu
– Zagrijte pećnicu na 350 stupnjeva
– U zdjeli srednje veličine pomiješajte bademovo brašno, sodu bikarbonu i sol dok se dobro ne
sjedine, a zatim ostavite sa strane.
– U većoj zdjeli umutite maslac, dodajte jaja i Slatko kao šećer, ekstrakt vanilije pjenjačom miksajte
dok se dobro ne sjedini.
– Dodajte suhe sastojke mokrim sastojcima, koristeći lopaticu za miješanje, nemojte previše miješati.
– Na kraju umiješajte komadiće tamne čokolade i promiješajte.
– Lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Koristeći kuglicu za sladoled ili veliku žlicu, napravite
kuglice tijesta za kekse, međusobno razmaknute.
– Prebacite lim za pečenje u pećnicu i pecite 12 – 14 minuta. Kolačići trebaju biti čvrsti na dodir i
mekani iznutra.
– Izvadite kolačiće iz pećnice i ostavite da se ohlade na rešetki 10 minuta prije posluživanja.