45 minuta

6 košarica

Sastojci

  • 1 šalica nezaslađenog kremastog maslaca od kikirikija
  • 2 žlice slatkog sirupa
  • ¼ šalice kokosovog ulja
  • 3 žlice Good Good pekmeza bez dodanog šećera, bilo kojeg okusa
  • 2 žlice nasjeckanog kikirikija

Upute

Korak 1: Kalup za kolače obložite sa 6 papirnatih uložaka.

Korak 2: U malom loncu pomiješajte maslac od kikirikija, slatki sirup i kokosovo ulje.

Korak 3: Miješajte na srednje laganoj vatri samo dok se ne otopi.

Korak 4: Žlicom prelijte polovicu smjese maslaca od kikirikija u papire za kolače.

Korak 5: Stavite kalup za kolače u zamrzivač dok smjesa maslaca od kikirikija ne postane čvrsta, oko
10 minuta.

Korak 6: Dodajte oko ½ žlice džema u sredinu svake šalice maslaca od kikirikija i lagano rasporedite
da se džem izravna.

Korak 7: Prelijte džem preostalom smjesom maslaca od kikirikija i pospite kikirikijem.

Korak 8: Šalice s maslacem od kikirikija stavite u zamrzivač na još 10 minuta da se stvrdnu.

Korak 9: Uživajte odmah ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.