45 minuta
6 košarica
Sastojci
- 1 šalica nezaslađenog kremastog maslaca od kikirikija
- 2 žlice slatkog sirupa
- ¼ šalice kokosovog ulja
- 3 žlice Good Good pekmeza bez dodanog šećera, bilo kojeg okusa
- 2 žlice nasjeckanog kikirikija
Upute
Korak 1: Kalup za kolače obložite sa 6 papirnatih uložaka.
Korak 2: U malom loncu pomiješajte maslac od kikirikija, slatki sirup i kokosovo ulje.
Korak 3: Miješajte na srednje laganoj vatri samo dok se ne otopi.
Korak 4: Žlicom prelijte polovicu smjese maslaca od kikirikija u papire za kolače.
Korak 5: Stavite kalup za kolače u zamrzivač dok smjesa maslaca od kikirikija ne postane čvrsta, oko
10 minuta.
Korak 6: Dodajte oko ½ žlice džema u sredinu svake šalice maslaca od kikirikija i lagano rasporedite
da se džem izravna.
Korak 7: Prelijte džem preostalom smjesom maslaca od kikirikija i pospite kikirikijem.
Korak 8: Šalice s maslacem od kikirikija stavite u zamrzivač na još 10 minuta da se stvrdnu.
Korak 9: Uživajte odmah ili čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku.