Keto pita od bundeve
Za 8 porcija
Vrijeme pripreme: 4 sata, 10 min.
Sastojci:
za koru:
– 1 ⅔ šalice bademovog brašna
– 2 žlice Good Good Slatko kao šećer
– 3 žlice neslanog maslaca, otopljenog
– 1 žličica soli
Za punjenje:
– 1 limenka pirea od bundeve.
– ½ šalice masnog vrhnja
– 2 jaja
– ⅔ šalice Good Good Slatko kao šećer
– 2 žličice začina za bundevu
– ¼ žličice soli
– 1 žličica vanilije
Upute:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U srednjoj posudi umutiti sve sastojke za koru.
3. Čvrsto utisnite sastojke za koru u kalup za pitu.
4. Pecite koru u pećnici dok rubovi ne počnu rumeniti, oko 8 minuta.
5. Koru ostaviti sa strane da se ohladi.
6. Smanjite temperaturu pećnice na 150°C
7. U blenderu sjedinite sve sastojke za filu i blendajte dok smjesa ne postane glatka.
8. U ohlađenu koru uliti filu.
9. Kalup za pitu stavite na lim papira za pečenje i pecite u pećnici dok se pita malo ne ljulja u sredini,
oko 45 minuta.
10. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi 10 minuta.
11. Prebacite pitu u hladnjak i potpuno ohladite, oko 3 sata.
12. Po želji poslužite pitu od bundeve sa šlagom i uživajte!