85 minuta
8 porcija
Sastojci za Keto nadjev za pitu od jabuka
- 5 srednjih tikvica chayote (oguljene, očišćene od sjemenki i narezane na kockice)
- 1/2 šalice neslanog maslaca
- 1/4 šalice slatkog sirupa
- 2 jušne žlice aru praha (ako želite, umjesto toga možete upotrijebiti 1/2 žličice – Xanathan gume ili 1
- jaje)
- 3 žlice limunovog soka
- 2 žličice začina za pitu od jabuka
- 1 žličica Good Good kapi od vanilije
Sastojci za Keto koru
- 3 šalice blanširanog bademovog brašna
- 1/4 šalice slatkog sirupa
- 1/2 šalice neslanog maslaca (otopljenog)
- 1 veliko jaje
- 1 žličica Good Good kapi od vanilije
- 2 žlice hladne vode (po želji)
Upute za keto koru za pitu
Korak 1: U procesor za hranu dodajte sve sastojke za koru za pitu i pritisnite puls nekoliko puta dok
ne dobijete teksturu tijesta. Ako tijesto još uvijek izgleda suho i nije se dobro skupilo, dodajte žlicu
hladne vode, malo po malo dok ne dobijete željenu gustoću.
Korak 2: Zamotajte koru u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na 30 minuta.
Upute za punjenje Keto pite od jabuka
Korak 1: Dok se kora hladi možete pripremiti filu za pitu. U srednji lonac stavite oguljene, očišćene od
sjemenki i kockice tikvice čajota, neslani maslac, limunov sok, začin za pitu od jabuka, slatki sirup i
kuhajte na srednjoj vatri.
Korak 2: Nakon što se maslac počne topiti i sastojci se sjedine, dodajte škrob i kapi vanilije. Lagano
promiješajte da se škrob ujednači.
Korak 3: Nastavite kuhati na srednje slaboj vatri oko 20 minuta uz povremeno miješanje, dok se
sadržaj ne zgusne i prestane biti tekući. Maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.
Sastavljanje Keto pite od jabuka
Korak 1: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, namastite posudu za pitu od 20 cm i ostavite sa strane.
Korak 2: Izvadite tijesto za koru za pitu iz hladnjaka i podijelite ga na dva jednaka dijela.
Korak 3: Pospite malom količinom bademovog brašna na jednu polovicu tijesta prije nego što ga
stavite između dva komada papira za pečenje.
Korak 3: Razvaljajte tijesto. Pazite da uvijek počinjete kotrljati od sredine i pazite da zakrpite sve
pukotine koje se stvaraju na rubovima. Imajte na umu da je ovo donja kora, promjer je veći da može
prekriti stranice posude za pitu.
Korak 4: Gornju koru razvaljati na isti način višak tijesta možete odrezati tijekom sastavljanja.
Korak 5: Prebacite donju koru u pripremljenu posudu za pitu, pazeći da zagladite sve pukotine tako
što ćete tijesto stisnuti.
Korak 6: Prethodno pecite donju koru oko 10 minuta dok rubovi ne porumene, a zatim izvadite iz
pećnice.
Korak 7: Dodajte mješavinu čajota u prethodno pečenu koru za pitu. Prekriti gornjom korom.
Vrhovima prstiju pritisnuti rubove oko pite kako bi se dvije kore spojile.
Korak 8: Izrežite proreze na površini gornje kore, da pusti paru dok se pita peče. Rubove posude za
pitu prekrijte folijskim papirom ili silikonskim štitnikom za pitu da rubovi ne porumene.
Korak 9: Pecite pitu na 180 stupnjeva 20 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi 10 minuta.
Poslužite toplo i po mogućnosti uz kuglicu sladoleda.