Znamo da je Keto dijetalna prehrana bazirana na niskom unosu ugljikohidrata koji ima brojne benefite za naš organizam i doprinosi zdravijem unosu potrebnih kalorija za svaki dan. Ketogene dijete se obično smatraju korisnim alatom za kontrolu tjelesne težine i mnoge studije sugeriraju da bi mogle biti učinkovitije od dijeta koje se baziraju na niskom udjelu masti. Ali postoji ‘skriveno lice’ ketogene dijete, a to je njezino šire terapeutsko djelovanje na bolesti kao što su 

  • dijabetes, 
  • PCOS sindrom,
  •  akne, 
  • kardiovaskularne i neurološke bolesti.

Istraživanja također pokazuju kako pojedinci kojima je dodijeljena ketogena dijeta bolje dugoročno upravljanje tjelesnom težinom i kardiovaskularnim faktorom. Primarni benefiti očituju se na tjelesnoj težina, ali sekundarni učinci vidljivi su i na razinama HDL-kolesterola, LDL-kolesterola, u regulaciji sistoličkog i dijastoličkog krvnog tlaka, razini glukoze, te inzulina. Ketogenu dijetu karakterizira smanjenje ugljikohidrata (obično na manje od 50 g/dan) i relativno povećanje udjela proteina i masti. Znači li to da ugljikohidrate trebamo u potpunosti izbaciti iz prehrane?

Obično kada razmišljamo o smanjenju unosa ugljikohidrata, prvo što nam padne na pamet kao namirnice koje želimo izbaciti su riža, tjestenina, krekeri, kruh  i sl. Ako se pitate kako je moguće unositi ugljikohidrate u obliku riže i tjestenine u low carb dijetalnu prehranu, evo odgovora.

Bioera u svojem webshopu donosi liniju tjestenine Linea6 Low Carb koja u sebi sadrži vrlo nizak udio ugljikohidrata. Da budemo precizni radi se o samo 2,5% ugljikohidrata. Ukratko bismo mogli odgovoriti, da, moguće je spojiti keto i pastu!

O čemu se zapravo radi? Tjestenina Linea6 Low Carb sastoji se uglavnom od škroba tapioke i proteina pšenice te je neusporediv proizvod u smislu okusa i kvalitete s bilo kojim sličnim proizvodom na tržištu.

Sanjate o kremastom rižotu? Za zdravu rižu bez glutena tu je Keto rice koja se dobiva iz konjaca, korjenastog povrća porijeklom iz Azije, čija se vlakna ekstrahiraju i oblikuju u različite formate, kao što su riža i tjestenina. Dakle, ne pokušavamo vam prodati maglu. Biotehnološki postupci u proizvodnji omogućili su rješenje za unos zdrave količine ugljikohidrata, a Bioera vam je tu ponudu dostavila na police dućana. Tekstura ovih vlakana savršena je za kuhanje vaših omiljenih jela u verziji, samo s jednom ključno razlikom: udio ugljikohidrata nezamislivo je niži!

Ako vas brinu okus i tekstura, ne brinite, slični su tradicionalnoj tjestenini i riži. Upravo to ih čini savršenom opcijom za obiteljske obroke i društvena okupljanja. Potraga za jedinstvenim okusima koji ne zanemaruju zdravlje i nizak unos ugljikohidrata je završena, od danas možete reći dosta odricanja uz pastu i rižu iz Bioerinog webshopa.