Rafinirani šećer, često prisutan u svakodnevnoj prehrani, jedan je od najštetnijih sastojaka moderne prehrane. Glukoza i fruktoza, glavne komponente šećera, ne samo da su visokokalorične već doprinose i mnogim ozbiljnim bolestima.

Zašto izbaciti šećer iz prehrane?
Stvara ovisnost: Šećer može uzrokovati ovisnost sličnu drogama.
Visokokaloričan je: Povećava rizik od pretilosti.
Nema nutritivne vrijednosti: Ne sadrži vitamine ni minerale.
Uzrokuje masnoće u jetri: Doprinosi nakupljanju masnoća.
Šteti kolesterolu i trigliceridima: Povećava rizik od srčanih bolesti.
Uzrokuje otpornost na inzulin: Može voditi do dijabetesa tipa II.
Negativno djeluje na zube: Povećava rizik od karijesa i drugih dentalnih problema.
Povezan je s mnogim bolestima: Uključujući rak, dijabetes, i ubrzano starenje mozga.

Prirodni zaslađivači kao alternativa šećeru
Kako bismo izbjegli štetne učinke šećera, važno je pronaći zdravije alternative. Brend Good Good nudi prirodne zaslađivače poput stevije, eritritola, maltitola i fruktooligosaharida. Ovi zaslađivači pružaju slatkoću bez štetnih učinaka.

Stevija
Stevija je 100% prirodni zaslađivač koji ne sadrži kalorije i ne utječe na razinu šećera u krvi. S do 300 puta većom slatkoćom od običnog šećera, stevija je idealna za dijabetičare i sve koji žele smanjiti unos šećera. Biljka stevije, uzgajana u Brazilu i Paragvaju, koristi se već više od 1500 godina.


Eritritol
Eritritol je prirodni zaslađivač s 0 kalorija koji se nalazi u voću i fermentiranim namirnicama. Ima oko 70% slatkoće šećera, a ne uzrokuje bolesti zuba niti povećava razinu šećera u krvi. Eritritol se proizvodi fermentacijom glukoze i odlična je alternativa za one koji žele smanjiti unos kalorija.

Maltitol
Maltitol je niskokalorični zaslađivač (2,1 kalorija/g) koji se prirodno nalazi u voću i povrću. Ima 90% slatkoće šećera i pruža sličan okus, ali s puno manje kalorija. Iako spada u ugljikohidrate, i dalje je bolji izbor za kontrolu težine i zdravlje zuba.

Fruktooligosaharid (FOS)
FOS je prirodni zaslađivač s probiotičkim svojstvima i 50% slatkoće šećera. Pogodan je za vegane i vegetarijance, te pozitivno djeluje na mikrofloru u probavnom sustavu. FOS je idealan za one koji žele smanjiti unos šećera dok unose korisna vlakna.

U našoj ponudi možete pronaći bogati izbor Good Good proizvoda:

Slatke namazeČoko White namaz, Čoko lješnjak namaz sa stevijom
Kikiriki maslac (Creamy i Crunchy)

Džemove
Džemovi od jagode, borovnice, marelice, crnog ribizla, maline, naranče, smokve, šumskog voća, trešnje sa stevijom

Sirupe
Sirupi s okusom jagode, javora, karamele

Keto pločice
S okusima slane karamele, banane i badema, indijskih oraščića, kokosa i maline cheesecake

Zaslađivača
Stevija tableta, slatkih kapi stevije (različiti okusi)

Ovi proizvodi su idealni za dijabetičare, osobe na ketogenoj dijeti, kao i za sve koji žele smanjiti unos šećera bez odricanja slatkog okusa.
Korištenje prirodnih zaslađivača omogućuje nam uživanje u slatkim okusima bez negativnih posljedica za zdravlje. Good Good proizvodi nude zdrave i ukusne alternative koje podržavaju zdrav način života. Reci stop šećeru i odaberi prirodne zaslađivače za slatki, ali zdraviji život.